top of page

PARTIDE DE PESCUIT

Firma noastra organizeaza, la cerere, partide de pescuit in Delta Dunarii.
Baza noastra hoteliera naviganta se afla in Delta Dunarii, tot ceea ce trebuie sa luati cu dvs.sunt sculele de pescuit. De rest ne ocupam noi !

La o adica, puteti chiar renunta la uneltele de pescuit!? Fiind unul din importatorii de marca din domeniul pescuitului sportiv, vi le punem noi la dispozitie. Desi este evident ca potentialul piscilcol al Deltei Dunarii este in scadere dramatic, va putem oferi – pe baza experientei de – o viata de pescar si a informatiilor “calde” de la oamenii noastrii de pe apa – partide de pescuit reusite, practice la toate speciile din Delta.
Perioadele optime pentru pescuit sunt urmatoarele :
Avat 1 Iunie - 31 Decembrie
Salau 1 Iulie - 31 Octombrie
Stiuca 1 Iulie - 31 Decembrie
Somn 1 August - 31 Octombrie
Crap 1 Iulie - 31 Octombrie
Pentru perioada de prohibitie, pescuitul se poate desfasura in incintele private ce se gasesc in Delta Dunarii. Pentru aceste partide se plateste direct,la malul apei, taxa de pescuit.
Pentru informatii de specialitate puteti accesa site-ul nostrum www.pescuitfinesse.ro la rubricA FORUM unde puteti afla noutati legate de pescuit: metode noi,scule noi, locuri de pescuit.

Aceste programe sunt adresate celor interesati de prinderea marilor trofee de pesti din Delta Dunarii. Partidele de pescuit si atmosfera calduroasa de echipa de pe Hotelul Plutitor vor fi o adevarata placere. Cunoasterea echipei campioane combinata cu prietenia tuturor angajatilor nostri va transforma vacanta dumneavoastra intr-un succes.

In functie de sezon va oferim urmatoarele specii:

Stiuca ( Esox Lucius ) 

Zone: Lacul Fortuna, Canalul Sontea, Zona Holbina; 
Sezon:Incepand cu Iulie - Decembrie (pana la primul inghet);
Media greutatii: 1-3 kilograme;

Trofee: 12 - 15 kilograme;

Salau ( Lucioperca Lucioperca ) 

Zone: Canalul nr. 5, Lacul Sinoe, Sfantu Gheorghe; 
Sezon : toata vara (din iunie pana in septembrie) 
Media greutatii: 1,5 - 5 kilograme;

Trofee: 10 - 12 kilograme;

CRAP ( Cyprinus Carpio )

Zone: Canalul Sontea, Canalul Sfantu Gheorghe;
Sezon: Incepand cu Iulie - Septembrie;
Media greutatii: 3 - 20 kilograme;

Trofee: 15 - 20 kilograme;

SOMN ( Silurus Glanis )

Zone: Canalul Sulina si canalul Chilia; 
Sezon: Aprilie, la fel si Iulie - Octombrie; Media greutatii: 4-30 kilograme;

Trofee: 50 - 80 kilograme;

IANUARIE
La copca se prind biban, stiuca, salau, babusca, ghibort, rosioara, platica, mai rar crap si caras. In apele neinghetate si pe vreme insorita, se pot prinde clean, mreana, oblet si scobar.


FEBRUARIE

In rauri, pe vreme insorita si mai calda, se prind clean, scobar, mreana, oblet. La copca, la fel ca si in ianuarie.
 

MARTIE

Pe masura dezghetarii apelor, pestii pasnici incep sa se hraneasca din ce in ce mai bine; la fel si rapitorii.


APRILIE
La inceputul lunii, rezultate din ce in ce mai bune la pestii pasnici: rosioara, babusca, crap, scobar, mreana. De asemenea, se prinde bine stiuca, dupa depunerea icrelor aceasta hranindu-se intens. Despre perioada de prohibitie pentru aceasta specie, nu putem sa facem nicio precizare, ministerele responsabile schimband in fiecare an aceasta reglementare. In a doua parte a lunii incepe prohibitia la toate speciile de pesti din apele naturale, colinare si de ses, cu exceptia Marii Negre.
 

MAI
In apele naturale, colinare si de ses, pescuitul este oprit la toate speciile de pesti (este perioada de depunere a icrelor). In apele de munte, pescuitul la pastrav indigen, fantanel, si coregon, se poate practica numai cu muste artificiale sau cu naluci. Continua prohibitia pentru lipan.


IUNIE
La munte, pescuitul este permis la toate speciile de salmonide. Lostrita si mihaltul sunt specii strict interzise. In a doua jumatate a lunii se deschide pescuitul si in apele naturale, colinare si de ses. Rezultate bune se obtin la pestii pasnici – crap, caras, platica, babusca, scobar, dar si la rapitori – stiuca, biban, salau, somn, avat.


IULIE
Pescuitul este deschis la toate speciile de pesti din apele de ses, colinare si de munte, cu exceptia celor strict protejate. Odata cu scaderea si limpezirea apelor, de bune rezultate pescuitul in Dunare la somn, avat, salau, crap. Pe masura cresterii temperaturii, comportamentul de hranire al pestilor se reduce, obtinandu-se rezultate bune numai in primele si ultimile ore ale zilei. In timpul caniculei, pestele trebuie cautat in zonele mai bine oxigenate: la confluente,“calugari” sau in zone unde exista izvoare subterane. Pescuitul marin da bune rezultate la guvide, pe diguri, sau la alte specii, din barca.


AUGUST
Pescuitul este permis pentru toate speciile de pesti din apele de ses, colinare si de munte. Pescuitul in Dunare da bune rezultate la crap, somn, avat, salau, mreana. La mare, spre sfarsitul lunii, incepe sa se prinde chefal.

 

SEPTEMBRIE

Pescuitul este permis pentru toate speciile de pesti din apele de ses. Este luna cu cele mai mari satisfactii. Se prind bine atat pestii pasnici, cat si rapitorii. La munte, incepand cu 15.09., pescuitul la pastrav indigen, fantanel si coregon este oprit, ramane deschis pescuitul la lipan. In mare, pescuitul la chefal este in toi. 


OCTOMBRIE
Se obtin rezultate bune la pestii pasnici. Pe masura racirii apelor pestii rapitori se hranesc din ce in ce mai intens. La munte pescuitul este permis doar la lipan.


NOIEMBRIE
Se obtin rezultate tot mai slabe la majoritatea pestilor pasnici, cu exceptia obletului, babusteii, crapului si rosioarei. Pestii rapitori se prind foarte bine odata cu caderea bradisului. La munte, pescuitul este permis doar la lipan.


DECEMBRIE
Odata cu racirea accentuata a apelor, hranirea pestilor scade mult in intensitate sau inceteaza complet. Dupa inghetarea apelor, pescuitul la copca da bune rezultate la pestii rapitori (stiuca, biban, salau) si la pestii pasnici (babusca, rosioara). In apele de munte ramane deschis pescuitul la lipan (dintre salmonide), dar cu sanse foarte reduse de succes.

bottom of page